Przetarg nieograniczony 341-2/PN/2011
Miejsko – Gminny Ośrodek Kultury i Rekreacji
Śluzowa 6, 89-115 Mrocza
tel./fax. 0-52 521 – 14 – 74
ogłasza przetarg nieograniczony na kwotę poniżej 206.000 EURO
na realizację zadania pn.: „Dostawę artykułów spożywczych do stołówki przy Miejsko – Gminnym Ośrodku Kultury i Rekreacji – Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Mroczy”
Główny przedmiot zamówienia
Część I – mrożonki
Część II – pozostałe artykuły spożywcze
Część III – mięsa, drób, wędliny
Część IV – nabiał, jaja
Część V – warzywa, owoce
Część VI – ryby
Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można odebrać w siedzibie Zamawiającego tj. Miejsko – Gminny Ośrodek Kultury i Rekreacji Ośrodek Przygotowań Olimpijskich ul. Sportowa 1 89 – 115 Mrocza lub na stronie internetowej bip.mrocza.pl
Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 31. 12. 2012 r.
Przedmiotem zamówienia jest: Dostawę artykułów spożywczych do stołówki przy Miejsko – Gminnym Ośrodku Kultury i Rekreacji – Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Mroczy
Warunki ogólne udziału w postępowaniu
1.Posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
2.Posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
3.Znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,
4.Nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie przesłanek określonych w art. 24 Prawa zamówień publicznych.
5.Przedkładając ofertę Wykonawca zobowiązany jest wypełnić wszystkie pozycje w każdej z części zamówienia, na którą składa ofertę.
6.Dostarczyć prawdziwe informacje istotne dla prowadzonego postępowania.
Sposób oceny warunków:
1.Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki.
2.Uzupełnienie wymaganych dokumentów będzie możliwe po upływie terminu składania ofert, chyba, że mimo uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania.
3.W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym terminie do złożenia wyjaśnień.
Wymagane dokumenty
1.Dla potwierdzenia spełnienia warunków, Wykonawcy winni przedłożyć niżej wymienione dokumenty (oryginały lub kserokopie poświadczone przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem):
2.Formularz oferty – wzór Oferty stanowi Załącznik nr 1 do SIWZ.
3.Oświadczenie o spełnianiu wymogów art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29. 01. 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.
4.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
5.Zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem,
6.Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie zaistnienia przesłanek wykluczenia z postępowania, określonych w art. 22 - Prawo zamówień publicznych - wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.
7.Pełnomocnictwo do podpisania oferty i załączników, o ile prawo reprezentowania Wykonawcy nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo podpisane przez uprawnionych przedstawicieli pozostałych Wykonawców, upoważniające jednego z Wykonawców do reprezentowania pozostałych.
8.Zaakceptowane i uzupełnione „Istotne postanowienia umowy” - wzór stanowi Załącznik nr 5 do SIWZ.
Oferty częściowe
Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych.
Część I – mrożonki
Część II – pozostałe artykuły spożywcze
Część III – mięsa, drób, wędliny
Część IV – nabiał, jaja
Część V – warzywa, owoce
Część VI – ryby
Wadium
Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Oferty wariantowe
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
Kryteria oceny:
Cena – 100 %
Osobami upoważnionymi do kontaktu z oferentami są:
Kinga Stachowska – specjalista ds. administracji
tel. 52 521- 14 - 74 w godz. 8.00 – 15.00
Termin składania ofert upływa: 29.11.2011r. o godz. 12:00.
Miejsce składania ofert – Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Mroczy ul. Sportowa 1 89 - 115 Mrocza pok. nr 24
Otwarcie ofert nastąpi: 29.11.2011r. o godz. 12:10
Miejsce otwarcia ofert – Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Mroczy ul. Sportowa 1 89 – 115 Mrocza
Termin związania z ofertą: 30 dni
Informacja o zamieszczeniu ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
dnia: 22.11.2011r.
numer: …… 389612-2011 ……….
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:
Ośrodek Przygotowań Olimpijskich
ul. Sportowa 1
89 – 115 Mrocza
Lub na stronie internetowej: bip.mrocza.pl
Tablica ogłoszeń MGOKiR Mrocza:
Wywieszono dnia: …22.11.2011r….
Zdjęto dnia: ………………………..…. r.
Specyfikacja Istotnych warunków Zamówienia (379kB)
Załączniki (67kB)
Ogłoszenie wyniku postępowania (43kB)
metryczka
Wytworzył: Kinga Stachowska (22 listopada 2011)
Opublikował: Kinga Stachowska (22 listopada 2011, 09:35:58)
Ostatnia zmiana: Kinga Stachowska (30 listopada 2011, 10:48:15)
Zmieniono: ogłoszenie wyniku
rejestr zmian tej informacji »
Liczba odsłon: 1458